Granks musiktopp 2012

Top 20 artister av 2012 (baserad på Last.fm-statistik):

#20: Danny Brown (198 lyssningar).
#19: The Doors (208 lyssningar).
#18: Suicidal Tendencies (213 lyssningar).


#17: Motörhead (223 lyssningar).
#16: A$AP Rocky (226 lyssningar).
#15: The Hives (248 lyssningar).

 
#14: Kvelertak (262 lyssningar).
#13: Lykke Li (288 lyssningar).
#12: Regulations (295 lyssningar).


#11: Witchcraft (300 lyssningar).
#10: Children Of Bodom (325 lyssningar).
#9: Kendrick Lamar (327 lyssningar).


#8: Fitz And The Tantrums (332 lyssningar).
#7: Kid Cudi (341 lyssningar).
#6: Gorgoroth (369 lyssningar).


#5: Pentagram (425 lyssningar).
#4: A Place To Bury Strangers (497 lyssningar).
#3: Misfits (503 lyssningar).


#2: ScHoolBoy Q (693 lyssningar).
 

#1: Graveyard (828 lyssningar).
 
 
Top 10 låtar av 2012 (baserad på Last.fm-statistik):

#1: ScHoolBoy Q – There He Go (90 lyssningar).
#2: Graveyard – Goliath (83 lyssningar).
#3: ScHoolBoy Q – Hands On The Wheel (feat. A$ap Rocky) (82 lyssningar).
#4: Action Bronson – Bird On A Wire (feat. RiFF RAFF) (72 lyssningar).
#5: Kid Cudi – Cudi Zone (70 lyssningar).
#6: ScHoolBoy Q – Druggys Wit Hoes (Feat. Ab Soul) (69 lyssningar).
#7: ScHoolBoy Q – Druggys Wit Hoes Again (Feat. Ab Soul) (67 lyssningar).
#8: Lykke Li – I'm Good, I'm Gone (63 lyssningar).
#9: Graveyard – An Industry of Murder (59 lyssningar).
#10: Kid Cudi – Cudderisback (58 lyssningar).


5 godingar som inte tog sig in på listorna:

Young Wonder.
 

Flatbush Zombies.
 

Passion Pit.
 

Guards.
 

Ab-Soul.
 

4 favoritlåtar som jag har lyssnat på detta år:

ScHoolBoy Q – There He Go.

Vilket mående jag än var i spelade ingen roll, så fort jag körde igång denna låt så kände jag mig som ett badass. Untouchable, not to fuck with! Orörd av all skit som har rört runt i grytan som är kallad min skalle.
 

Graveyard - An Industry Of Murder.
I introt hör man långsamt uppbyggelsen för ett krig, och det får man fanimig också. Otroligt kickass låt och perfekt låt för Graveyard att ha som första låt på deras senaste skiva, "Lights Out", som kom ut detta år.

"Shipping boys to slaughter,
But you’re spearing your own sons.
Their families are shattered,
While you cash your checks of blood."


A Place To Bury Strangers - You Are The One.
Explosiva gitarrer, total carnage! Låten går från sina stilla stunder till sina otroligt explosiva och starka stunder! Jag hade i höstas en hård period och denna låt stimulerade mina mörka tankar och mitt illa mående väldigt bra. Jag kunde kolla in i min skalle och se våldsamma scener och ta ut all min ilska medans jag hade igång denna låt.

"I start to fall, I lose control, I try to turn, I start to roll,
I can't hold on, moving so fast.
I wish I had the chance to do it all again.
And you can be the one, but I was riding away,
I kinda followed the sun.
And it felt so good inside, when you took my life,
Faster than an engine could ever ride
You are the one..."
 

A Place To Bury Strangers - Exploding Head.

Väldigt lugn låt i sitt sätt, framhäver texterna och sjungandet mycket mer. Men måste säga att trummorna i refrängen är säkert de bästa trummorna jag har hört i hela mitt liv! Jag får rysningar igenom kroppen varenda gång jag hör dom. Snabb takt med båda pinnarna på hi-haten och skiftande slag på virveltrumman.

Detta är säkert årets låt var jag har sjungit mest med till, obrydd om hur jag låter och hur dum jag ser ut. Denna låt och "There He Go" har varit mina låtar för mental styrka detta år. Denna låt har jag tolkat lite som att man ska göra galna saker och göra snabba val så mycket som möjligt för att låta bli att skallen ska gå upp i högvarv. För att slippa att sitta där sen och fundera på vad i helvete man skulle ha gjort istället, "Varför tackade jag nej?!" typ. Fast jag kanske har helt fel, men det är min tolkning och vad jag vill få ut ur låten. Och det är ändå för min egna personliga lyssning så. Har iallafall varit mycket sådant tänkande för mig denna sommar och höst som har krossat mig väldigt mycket, och fortfarande gör.

"Cause commotion, cause a scene.
Cracking skull, expanding seam.
Every time there is a choice it's tear it apart.

Fall.
High.
Don't ever touch the ground.
Know.
No wars are ever won.
When they can't kill me then know that it's safe.
To come back, come back, come back exploding head."

Tystnad

Har jag gjort något som orsakade denna tystnad? För att denna tystnad och alla frågetecken knäcker mig. Vill inte att det ska vara så här, du betyder för mycket för mig!

The Lion's Roar


And I’m a goddamn coward, but then again so are you
And the lion’s roar, the lion’s roar
Has me evading and hollering for you
And I never really knew what to do

Thrilla


Blueberry


Le och lev bra till tonerna av Danny Brown och ett galet beat. Bruiser!

Tisdag

Käkar blodgrape, dricker kaffe och glor på vloggar nu. Blir på cirka 10 minuter att bege sig ut till busshållplatsen för att fara till stan och hänga runt med Kattis. Det blir nice och trevligt! Sen ikväll ska jag eventuellt ut och filma snowboarding med Robin, får se hur det blir. Men ja, brahej!

Trodde

Trodde att jag hade kommit över allt detta, men nu kom allt detta tillbaka återigen. Och det bara krossar mig helt och hållet...

Tired of living, living, living. By this double standard, standard, standard.


To my niggas having bitches, it’s what you just do.

To the bitches having niggas, this what a slut do.
My auntie told me always treat my lady right.
My uncle told me only love ‘em for a night.
You can see the immediate disconnection.
Between a man and a woman, the reason for regression.

Fan vad jag älskar denna låt! Ab-Soul är jämt bemärkt som en gräsrökande idiot, men snubben är så smart och ser felen i världen och tvekar inte över att ta in dom i ljuset. Det respektar jag oerhört mycket.

Lördag

"Idag" så var jag med familjen i Finland under dagen för att handla massa saker inför julen. Mat, godis och massa andra grejor. Vi har en tradition i våran familj att allt på julbordet ska vara finsk, haha. Så i och med denna shopping-trippen så innebar det att jag blev väckt 8 på morgonen för att dra iväg och köra bil. Det var ett helvete av snörök och bara terrifying shit! Hemmaresan var iallafall mycket lättare och chill. Så det gick bra.

Sen när jag kom hem blev jag kontaktad av Robin om att dra ut och filma snowboarding med honom. Så vi drog ut och filmade, hans vän Tobbe joinade oss också. Först var vi vid någon skola vid Bergnäset men vi sket i att åka där för det var alltför mycket snö och sånt, så vi pallade inte att fixa det stället. Så vi drog istället till Bergnäsbron och railade där och filmade det. Väldigt nöjd och glad över dagens material, första gången jag filmade snowboarding på seriös nivå. Och när man filmar så bra åkare så blir det bara kul att få äran att filma åkarna.

Här är iallafall två stycken screenshots från dagens material:

Ain't Got No, I Got Life


I've got life
I've got my freedom
I've got life
I've got life
And I am gonna keep it
I've got life
And nobody's gonna take it away
I've got life!

I Can't Get You Off My Mind


Värdelös och oönskad

Känner mig värdelös och oönskad varenda dag, allt står stilla och ensamhet är det enda umgänget. Går med inställningen varenda dag att FÖRSÖKA vara glad no matter what.

Grown Up


Måndag 10/12

Inte sovit så bra inatt, men jag överlever nog. Ögonen är bara helt körda. Vaknade bland annat till vid 7-tiden när sopbilen kom, eftersom min julstjärna som jag har i fönstret skramlade på mot fönstret och gjorde en massa ljud. Måste lägga någon liten tejpbit som motverkar det dära förbannade skramlandet, eftersom skiten skramlar varenda gång en bil åker förbi eller står utanför oss. Sjukt drygt.

Aja, det blir att fara ut på stan idag med Kattis. Blir trevligt det. Sen lite senare idag så blir det snowskate med Emmelie, vilket jag också ser väldigt mycket fram emot :) Så kan bli en bra dag detta, hehe.

Slot Machine Productions: Volume 4 - In Progress


Gjorde en liten typ teaser-trailer för att visa att vi jobbar på "Slot Machine Productions: Volume 4" vid tillfället. Hoppas ni gillar den, jag blev ändå nöjd med den.

Ilskan är min herre

Ugh, hamnat i världens ilskna humör över lite tankar och påminnelser om skit ur det förflutna. Vill slå väggar hårt som fan, men alla sover här i huset. Så...
Ja, intressant inlägg, jag vet... Aja, ska nu försöka hamna i bättre humör med hjälp av serier och godis. Ja brahej!
 

Heart Of Stone


Chum


1, 2, 3!


Love and Happiness


Kexbox


Beställde ett nytt Xbox 360 idag eftersom jag är less på min 3 år gamla som har världens mest fuckade fläktar som inte fungerar bra som gör att Xboxet överhettar och kraschar efter typ 15-20 minuters speltid. Sen skriker Xboxet och är högljutt som fan. Min vän Patte har ett sådant här Slim som jag har beställt och den är väldigt tyst och den har fan 230 gb större hårddisk än vad jag har nu, och på min nuvarande är det fullsmockat längesedan så blir nice med mer utrymme.

Aja, nu är det bara detta väntande. Hoppas inte posten är så fucked som dom vanligtvis är i december varenda år. Nog för att dom säkert kommer vara det, men man får ju alltid hoppas!

Hey Ma

Åh vad söt scen, Anna Kendrick är så otroligt söt i och med att hon sjunger med perfekt till låten :)

Denna scen är från filmen End Of Watch. Hon sa i en intervju att detta var helt slumpmässigt filmat på en 5-timmars roadtrip till Las Vegas med henne, Jake Gyllenhaal och regissören David Ayer (som satt i baksätet och filmade lite landskap då och då.). Sen kom denna låt igång på Jake's iPod och dom sjöng med, David filmade, dom gjorde inte om det och det hamnade till slut i filmen.

Roligt när man lyckas få såna hära genuina och äkta stunder på film :)

Stüp natt

Somnade vid 00:00, vaknade till 01:30. Har inte sedan dess kunnat somna om, så sitter nu och laddar ner senaste avsnitten som släpptes för typ 15-20 minuter sedan av Dexter, The Walking Dead och Boardwalk Empire. Får se vilken serie jag kommer däcka till, haha.
Så hej då, god natt? God morgon? Vettefan. 

Painted By Numbers


Where Were You


RSS 2.0